Bygget av sarg påbörjat!


Nu har flera tusen meter virke kommit och skall sakta men säkert omvandlas till en sarg. Vi har under dagen kapat i princip alla delar till den bakomliggande stommen. Ca 140 st ramar skall nu tillverkas och hängas upp, sen ska ändsponten monteras...

Det är tur vi får mycket hjälp, Tack till alla som ställer upp!!

Vad ljust det blev!

Lite material saknas fortfarande för att göra klart hallen men under veckan har elektriker Strömqvist satt in belysningen. Fyra rader armaturer kopplad till rörelsevakt och det enda man behöver tänka på är att ta hand om hästen. Det var så spännande att få komma hem från jobbet för att springa bort till ridhuset. Max var den första som gick in och vips så blev det ljust!!Undrar vad som händer där inne?Då var det bara sarg och ridhusbotten kvar...


Skalet är färdigt...nästan!


Efter lång väntan så verkar det som om vi kan säga att skalet är färdigt. Det är ett fåtal plåtar som saknas då det var en del som skadats under byggtiden. Dessa plåtar levereras på onsdag till veckan så tillsvidare sitter ljusinslåpp på denna lilla del så att hallen ska vara väderskyddad.

I helgen ska vi gräva ner elkabel till ridhuset och på måndag kommer vår elektriker och skall börja montera belysningen.

Vad det gäller underlaget som skall in så har vi haft en del kontakt med sydsten som levererar material till Flyinge. Det är en speciell sandsort blandat med klenflis, vi får se om detta kommer bli lösningen som vi använder oss av i vårt ridhus.Traktorport på långsidan av ridhuset, detta för att vi på sikt vill montera speglar på kortsidan i ridhuset.Ljusinsläpp på gaveln mot norr. Det blir ett jätte bra ljus i ridhuset och detta trots att det faktiskt är ganska mörkt ute nu. Vi är jättenöjda att vi bestämde oss för att ha ljusinsläpp.


RSS 2.0