Ljusinsläpp

Efter många om och men så bestämde vi oss. Det BLIR ljusinsläpp på ena gaveln. Andreas ringde och la till det i vår beställning idag :)
Ljusinsläppet kommer att linjera med ljusinsläppet på sidorna så jag tror att det kommer bli riktigt bra.

Snart är det dags för markarbete fas 2 med dikning och grävning för plintarna. 5 veckor kvar......

Markjobbets första fas är avklarad.

Skönt, trots det dåliga vädret så är markjobbets första fas avklarad. Vi är otroligt nöjda med det jobb som Åströms har gjort. Stort tack till er.
Väntan till nästa fas blir lång och jobbig. Önskar att det inte vore så långa leveranstider på stålhallar.

Några bilder..

Nu är ytan färdigschaktad ochh uppfylld. Imorgon skall det läggas på bärlager. Trots att det "bara" är en stor tom yta så tycker jag att det blir fint :)


Vlken typ av ridhus blir det?

För er som undrar vad det blir för typ av ridhus så kommer en kort beskrivning nedan.

Vi kommer att bygga en oisolerad stålhall på 22x66 m. Bilden nedan är tagen från jacob lindhs hemsida och visar ungefär hur vårt ridhus kommer att se ut. Jag har därimot inte valt att ha ljusinsläpp på gaveln vilket kanske var lite dumt vet inte om jag ångrar mig nu, men jag fick för mig att i vårt klimat var det bättre att ha plåt???!! Hallen grundläggs på på plintar med en oisolerad kantbalk.

Älvägen, Hålstensvägen

Manegemåttet invändigt kommer att hälla min 20x60 men vi vill också få till en kortsideläktare och en ordentlig sköt/upställningsplats för de som tar transporten hit till oss.

Är det något annat som ni undrar över så är det bara att höra av er så ska jag förklara så bra jag kan.

Nu är vi igång igen!!!

Måndag v 31 skulle grävaren komma!!!

Och det gjorde den också. Kl 06:00 var lasern uppställd och grävaren igång. Jag kunde knappt tro att det var sant och det gjorde inte hästarna som jag tog ut heller, då de nyfiket blickade bort mot grävaren.

Det blev ett 12 timmars pass för maskinisten idag och det blev verkligen mycket gjort. Infartsvägen ner samt en stor del av ytan där ridhuset skall stå är avtäckt och tom till stor del uppfyllt igen.

Max var även han överlycklig då han har fått sitta med i två grävmaskiner idag samt hjälpt till och tanka en av grävarna. Kan man begära mycket mer då man är 4 år!?

Nu väntar vi på att Jacob Lindh ska leverera konstruktionsritningarna så att vi kan sätta ut för ridhuset och bygga upp profiler. Tänk att nu är det "bara" 8 " veckor kvar till grunden levereras och om 9 har vi ett "färdigt" ridhus :)


RSS 2.0