Nu börjar det ta form

Efter lite problem med att montörerna inte fanns på plats så börjar äntligen ridhuset ta form.
Taket är lagt och en av väggarna har kommit upp. Ljusinsläppet levererades i veckan så även det kommer att kunna monteras. Vi hoppas att elektrikern ska kunna påbörja sina arbeten i nästa vecka.

Nu känns det som om vi kommer kunna har ridhuset klart i den senare halvan av november och det känns riktigt bra!

Det ska bli så lyxigt att vid dåligt väder slippa rida utomhus.

Nu börjar det bli lite ombonat.

Det är lättare att se proportioner mellan plåten och ljusinsläppet på väggen nu när saker och ting börjar komma på plats.

Det ser verkligen stort ut!

Stommen är rest!

Det är skönt att allt rullar på och att alla är på plats när de ska och dessutom hittar man hit. Nu är det uppehåll för familjens egen insats och gladast är nog Marias pappa som är förtjänt av lite vila (betoning på lite...) så att han kan jobba på sitt eget hus en stund. Nu får man ta det lugnt och stämma av att montageledaren följer ritningarna och arbetet arbetsmiljöplanen. (Red anm. mest för egen del då det är den typ 500e hallen montörerna sätter ihop.)  När montaget är klart så sätter vi fart igen med ridhusbotten, sarg och belysning, om vi kan hålla oss så länge...

Nils som kör kranbilen kom från Danmark. Riktigt trevlig prick.

Först väggpelare och sen den ihopskruvade takstolen.

Ridhuset börjar ta form. Äntligen.

Ja, då var det bara resten kvar...

Plintgrunden är klar

Oj vad mycket jobb det blev för att ställa inför att plintgrunden skulle komma. Det känns riktigt bra att det är över och bra blev det också.

Nu väntar lite mer fyllnadsarbeten på planen och sen kommer stommen måndag v 41. Vi har även bestämt belysning och och det blev en lösning som skall fungera extra bra i kallridhus. Förhoppningsvis kommer belysningen monteras under v 42 om allt går enligt planerna.

Red en liten sväng med Ozzy "därinne" idag trots högarna med bärlager.... kanske längtar jag lite för mycket!


Världens bästa Lars gräver o gräver o gräver...


Två riktigt nöjda smågrabbar!!

RSS 2.0