En dag med skördaren

Det har varit en spännande dag med flera turer ut till vägen för att se hur det gick med avverkningen. Det är fantastiskt att se en sån här maskin arbeta då man vet hur lång tid det tar med motorsåg för att inte tala om tiden för att ta reda på de fällda träden.

Vi är i alla fall glada över dagens skörd.Men det är mycket jobb kvar, skördaren skall avverka lite till för att vi vill ha det så öppet som möjligt runt ikring ridhuset. Sen skall all ved och ris (flis) läggas upp på hög ute mot vägen för att hämtas senare i höst. Först när detta är klart kan markavtäckningen ske, dvs all matjord, stubbar osv tas bort.

I övrigt har det varit en bra dag på gården, gaveln som vi har bytt ut i "stora" stallet är i princip klar utvändigt. Alla fönster är nu på plats med foder och bläck. Nu är det bara porten kvar samt lite målning(det mesta är grundmålat 1 gång). I morgon ska vi nog börja att göra klart invändigt, det ska bli skönt då allt är klart för då kan vi städa o skura resten av stallarna. Det känns alltid bra efter att det är gjort!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0