Öppen yta

Nu har skotaren även varit här för att samlat upp allt ris och man kan nu se en öppen yta där ridhuset skall stå.
Andreas jobbar på med att ta det sista av slyn för att ytan skall vara så ren som möjligt innan markavteckningen skall ske.

Hela familjen är med och är intresserad och Max gräver i sanden för att visa mig o Filip hur avteckningen kommer att gå till.

Nu längtar vi tills nästa stora maskin kommer!!En dag med skördaren

Det har varit en spännande dag med flera turer ut till vägen för att se hur det gick med avverkningen. Det är fantastiskt att se en sån här maskin arbeta då man vet hur lång tid det tar med motorsåg för att inte tala om tiden för att ta reda på de fällda träden.

Vi är i alla fall glada över dagens skörd.Men det är mycket jobb kvar, skördaren skall avverka lite till för att vi vill ha det så öppet som möjligt runt ikring ridhuset. Sen skall all ved och ris (flis) läggas upp på hög ute mot vägen för att hämtas senare i höst. Först när detta är klart kan markavtäckningen ske, dvs all matjord, stubbar osv tas bort.

I övrigt har det varit en bra dag på gården, gaveln som vi har bytt ut i "stora" stallet är i princip klar utvändigt. Alla fönster är nu på plats med foder och bläck. Nu är det bara porten kvar samt lite målning(det mesta är grundmålat 1 gång). I morgon ska vi nog börja att göra klart invändigt, det ska bli skönt då allt är klart för då kan vi städa o skura resten av stallarna. Det känns alltid bra efter att det är gjort!

Skördaren har anlänt!

Idag kom skördaren och det skall bli så spännande att se vad den kan göra på kort tid.

 

Vi kommer i första hand röja upp för platsen där ridhuset skall stå men hoppas även att det skall finnas lite tid att röja upp i området i övrigt.

Andreas och jag satt i går kväll och diskuterade eventuell parkering vid ridhuset eller om all parkering skall hänvisas till framför stallet.  Vi kom båda fram till att det vore ganska bra om vi åtminstånde skulle kunna få till en liten parkeringsyta framför ridhuset, så vi får väl se hur det går.

Har ni som läser denna blogg några frågor angående ridhuset så ställ gärna frågor så ska jag se om jag kan besvara dem.

Före.....

Tänkte att det kan ju vara bra att ha med en "före" bild.

     

Det är alltså här som ridhuset skall stå även om det är svårt att tro just för tillfället!
Men vi har precis pratat med han som kommer att röja bort allt och han kommer till helgen eller i början av nästa vecka.

Det ska bli skönt att få bort träden för då kan vi se att det äntligen händer något.

Jag tog även en bild på vår paddock för även om det var fint väder i dag så är jag glad att slippa stå där en vinter till med stelfrusna kroppsdelar :)


RSS 2.0